Horký krém z bílé čokolády recept

Top Recepty, Nápoje

Suroviny na recept

100 g bílé čokolády
100 ml smetany
200 ml mléka
1 lžíce Solamylu
1 lžička vanilkového cukru
hořké kakao na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr.

  2. Z mléka odebereme dvě lžíce, ve kterých rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko přilijeme k čokoládě a na mírném ohni necháme čokoládu rozpustit. Když se směs začne vařit, přilijeme rozmíchaný Solamyl a chvilku povaříme.

  3. Hotový krém nalijeme do šálků a navrchu poprášíme hořkým kakaem. Podáváme pokud možno horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!