Hovězí plátky ve vlastní šťávě recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- Suroviny:
- 4 libové hovězí plátky
- hladká mouka
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 dkg slaniny nebo špeku
- tymián
- pepř
- sůl
- olej
Postup Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, okraje nařízneme aby se nám plátky nekroutily.
Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.
Necháme chvíli odpočinout a mezitím si nakrájíme na drobno cibuli a slaninu a česnek.
V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje.
Ve stejném tuku orestujeme cibuli, česnek a slaninu.
K tomuto základu pak vrátíme maso, zalijeme je vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.
Plátky podáváme s vypečenou přírodní šťávou, již nezahušťujeme a nejlepší přílohou je rýže.