Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“ recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1 kg hovězí pupek
1 ks velká cibule
10 dkg uzeného špeku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 ks bobkový list
10 kuliček celý pepř
6 kuliček nové koření
1 špetka tymián
1/2 l silný zvěřinový vývar
1 dcl kvalitní červené víno
2 lžíce hladká mouka
citrón
cukr
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný hovězí pupek nakrájím na cca 4 - 5 cm špalíčky, cibuli nakrájím nahrubo, špek nakrájím na kostičky.

  2. Do nádoby nasypu cibuli, špek a vložím kousky pupku potřeného hořčicí.

  3. Vše zasypu kořením.

  4. Maso pak zaliji 1 dcl oleje, citrónovou šťávou a doliji zvěřinovým vývarem. To vše nechám přes noc v lednici uležet.

  5. Ráno vyjmu maso z nádoby a na rozpáleném oleji jej nechám zatáhnou. Maso poté přeložím na vyhřátý talíř.

  6. V kastrolu na výpeku osmažím cibuli a špek do zlatova.

  7. Poté do kastrolu vrátím maso, zaliji nálevem z nádoby z nočního uležení, vínem a vše osolím. Vše zakryji a cca při 90°C nechám táhnout 4 hod.

  8. Poté maso opatrně vyndám a uložím v teple.

  9. Omáčku přepasíruji a pak zahustím hladkou moukou. Nechám krátce provařit. Dochutím solí, citrónem, příp. cukrem. Podávám s vařeným bramborem nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!