Hřebíková polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce?
Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen
hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi pomůžeš.
Dal souhlas a šlo se na to. Ty uvař bramboračku.
viz postup:
kořenová zelenina
rajčata
máslo
sádlo
špek
kroupy
2 bobkové listy
nové koření celé
hřebíček
čerstvé houby nebo sušené houby
brambory
sůl
maggi
jíška
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vezmi veškerou zeleninu co máš a nastrouhej, rajčata se nestrouhají, ta oloupej. Jak? Namoč do hodně horké vody a počkej, až slupka praskne a rozkrájej je.

  2. Dej do hrnce kousek másla a kousek sádla, na zdraví se vybodni. Protože na oleji to není ono.

  3. Osmaž na tom tuku zeleninu, přidej kůži ze špeku. Ty nemáš? Tak kus uzeného. Nebo kůži z uzeného kolena. Nemusím ti všechno říkat, máš svoji hlavu. Nezapomeň zalít vodou - tu zeleninu.

  4. Jo, den předem si uvař kroupy. Já jen sáhnu do mrazáku a mám zmražený. Jasně, že před tím vařený.

  5. A dej do té polévky... Vrzni tam dva bobkový listy a nové koření podle tvého zvyku. Usměj se na miláčka, aby zjihl, pak ho polib a pošli do garáže pro největší hřebík co má? Ten ne - už zase? Pořádně ho odrbej v horké vodě - miláčka ne - hřebík.

  6. Dej ho do hrnce k tomu všemu, jo musí to děti vidět, to je důležitý úkon a ještě přidej houby čerstvé nebo sušené. Já raději obojí.

  7. Brambory jsem neříkal? Ty tam dej taky nakrájený -co? oloupaný? Asi ne – ty si hrozná, vždycky oloupaný.

  8. Jo, sůl a trochu maggi.

  9. Vař to jako bramboračku ku, ku, ku.

  10. Přidej tam trochu jíšky a nech to povařit.

  11. Ještě rozšlehej dvě vajíčka, nech srazit v té polévce a je hotovo.

  12. Nalij plné talíře, když byly děti malé, tak v létě do mísy a na dvůr ke stolu, všichni z jedné...

  13. Krajíc chleba dej té zvěři, nebuď lakomá, každému svůj. A do večera je od nich pokoj.

  14. Jo, ten hřebík vyndej a jestli nezměkl, tak schovej na příště.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!