Hrstková polévka II. recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 100 g namíchaných luštěnin:
- fazole
- hrách
- čočka
- 1-2 polévkové lžíce oleje
- 1/2 větší cibule
- 1 l vody
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
Postup Hrstková polévka II.
Postup přípravy receptu
-
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli orestujte dozlatova.
Přidejte luštěniny a zalijte 1 litrem horké vody. Přidejte bobkový list, přiklopte pokličkou a vařte hodinu.
Než se luštěniny uvaří doměkka, vypaří se téměř všechna voda. Přilijte vývar, přidejte sůl a promíchejte. Stáhněte z plotny.
Polovinu luštěnin odeberte. K polévce přidejte na jemno nasekaný česnek. Polévku promixujte dohladka.
Vraťte zpět luštěniny. Přidejte mezi prsty rozemnutou majoránku a podávejte.