Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

8 hrušek
1 citron
250 g cukru
3 polévkové lžíce tymiánu
Čokoládový krém:
200 ml mléka
200 ml smetany na šlehání
40 g cukru
3 žloutky
250 g nastrouhané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Citron, pokud nemáme BIO, pečlivě omyjeme v horké vodě, žlutou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Ve vyšším užším hrnci, kam se vejdou hrušky nastojato, přivedeme k varu 1 l vody s cukrem, přilijeme citronovou šťávu, přidáme kůru a tymián.

  2. Hrušky oloupeme, stopku ponecháme, zespodu vykrojíme jádřinec.

  3. ponoříme je do sirupu a při nízké teplotě, pod bodem varu je necháme pošírovat asi 20 minut, tak aby zůstaly pevné.

  4. Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme stát do druhého dne – 12 hodin.

  5. Na krém přivedeme k varu mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru.

  6. Žloutky utřeme se zbylým cukrem doběla a pomalu k nim vlijeme mléčno-smetanovou směs. Kastrol postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí, přelijeme na nastrouhanou čokoládu a opatrně promícháme.

  7. Servírujeme v pohárech nebo hlubokých talířích naplněných teplým čokoládovým krémem. Můžeme ozdobit snítkou máty a pistáciovými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!