Husokačka na majoránce a římském kmínu recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

husokachna
kůže z husího krku
sůl
majoránka (stonky)
1/2 KL římský kmín
2 lžíce sádla
nádivka:
kachní játra
1 vejce
1 houska
cca 1 dcl mléka
hladkolistá petrželka
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme.

  2. Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme.

  3. Pekáč vymažeme sádlem, přidáme stonky majoránky a vložíme husokachnu prsní částí dolů, podlijeme, přiklopíme a hodinu pečeme na 150°C.

  4. Pak kachnu otočíme prsní části nahoru, podle potřeby podlijeme, přiklopíme, teplotu v troubě snížíme na 130°C a za občasného podlévání a polévání pečeme cca 3,5-4 hodiny.

  5. Kachnu naporcujeme, v troubě zvýšíme teplotu na 180°C a 30-40 minut dopékáme dozlatova (na kůrčičku).

  6. Nádivka: Housku a játra nakrájíme na kostičky. Žloutek oddělíme od bílku, rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme, strouhneme oříšek, přidáme nakrájenou housku s játry a promícháme. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do směsi.

  7. Nádivkou naplníme ze ¾ kůži z husího krku (při větším naplnění hrozí prasknutí) a zhruba v polovině pečení husokachny přidáme do pekáče. Kůži na užší straně uzavřeme párátkem a po naplnění uzavřeme jehlou na závitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!