Indické kari s bulgurem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kuřecí prsa
1 velká nadrobno nakrájená cibule
500 ml zeleninového vývaru
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
1/2 plechovky kokosového mléka
olivový olej
2 lžičky kari
1 lžička kurkumy
200 g bulguru
80 g rajčatového protlaku
50 g rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Opečené kuřecí maso vyndáme z pánve a vhodíme do ní nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek.

  2. Po chvilce přidáme kurkumu, kari a nakrájenou chilli papričku. Vmícháme protlak, rozinky, kokosové mléko, přisypeme bulgur a vše zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme zpět kuřecí maso a povaříme dalších 10 minut. Jakmile je bulgur měkký, můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!