Italske kotlety recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 kotlety s kostí
pálivá papriková pomazánka
hladká mouka
větvičky čerstvého oregana (nebo lžička sušeného)
5 stroužků česneku
sušená rajčata v oleji
máslo
olivový olej
masox
1,5 dcl červeného vína
2 pl balzamikového octa

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety (nerozklepávám) z obou stran potřeme štiplavou paprikovou pomazánkou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a z obou stran na něm opečeme kotlety.

  2. Vyjmeme a do výpeku přidáme naplátkovaný česnek a větvičky oregana (já jsem neměla ani sušené, tak jsem lžíci majoránky přimíchala do hladké mouky, ve které jsem obalovala kotlety).

  3. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme také do výpeku. Kotlety vrátíme na olej a podlijeme červeným vínem, navrch rozdrobíme bujon. Přikryji pokličkou a za občasného podlévání vínem, resp. trochou horké vody dusíme pokud nejsou měkké.

  4. Na závěr pokapeme balsamikovým octem a necháme vařit ještě 2-3 minutky. Já jsem neměla klasickou štiplavou paprikovou pomazánku, ale chilli pastu nakládanou octem a tím pádem jsem balsamikový ocet na závěr vynechala. Na talíři po kotletu poklademe nakládaným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!