Italske kotlety recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 kotlety s kostí
- pálivá papriková pomazánka
- hladká mouka
- větvičky čerstvého oregana (nebo lžička sušeného)
- 5 stroužků česneku
- sušená rajčata v oleji
- máslo
- olivový olej
- masox
- 1,5 dcl červeného vína
- 2 pl balzamikového octa
Postup Italske kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety (nerozklepávám) z obou stran potřeme štiplavou paprikovou pomazánkou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a z obou stran na něm opečeme kotlety.
Vyjmeme a do výpeku přidáme naplátkovaný česnek a větvičky oregana (já jsem neměla ani sušené, tak jsem lžíci majoránky přimíchala do hladké mouky, ve které jsem obalovala kotlety).
Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme také do výpeku. Kotlety vrátíme na olej a podlijeme červeným vínem, navrch rozdrobíme bujon. Přikryji pokličkou a za občasného podlévání vínem, resp. trochou horké vody dusíme pokud nejsou měkké.
Na závěr pokapeme balsamikovým octem a necháme vařit ještě 2-3 minutky. Já jsem neměla klasickou štiplavou paprikovou pomazánku, ale chilli pastu nakládanou octem a tím pádem jsem balsamikový ocet na závěr vynechala. Na talíři po kotletu poklademe nakládaným česnekem.