Jablečné hromádky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

21 dkg polohrubé mouky
12,5 dkg Hery
10 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
špetku soli
citronová kůra
trošku citronové šťávy
1/2 kg jablek (oloupaných, vykrájených)
hrst rozinek
rum
7 dkg čokolády na vaření (nebo Margot - já dala půl na půl)
cukr (na posypání nebo čokoládová poleva)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak přidáme vejce, vanilku, mouku s práškem do pečiva, sůl, citronovou kůru a šťávu. Řádně promícháme, přidáme jablka, rozinky namočené v rumu, čokoládu nakrájenou na kousky a ještě jednou promícháme.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžící malé hromádky kousek od sebe. Pečeme v předehřáté troubě, na 180-190°C, asi 30-35 minut.

  3. Po vychladnutí pocukrujeme nebo pocákáme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!