Jablečné nepečené bábovičky s rýží recept
Top Recepty, Pro dětiSuroviny na recept
- 400 g oloupaných a nastrouhaných jablek
- 250-300 ml vody
- 1 vanilkový pudink
- cukr dle potřeby zhruba 30-50 g
- 1/2 vanilkového cukru nebo trochu skořicového
- možno i 1 lžíci citronové šťávy
- 150 g vařené rýže
- Na dozdobení:
- topping
- čerstvé ovoce
- šlehačka
- máta nebo meduňka
Postup Jablečné nepečené bábovičky s rýží
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme rýži. Tu propláchneme a vsypeme do vařící, mírně osolené vody. Dáme pozor, abysme ji nerozvařili, když je skoro měkká, tak ji scedíme a necháme okapat.
Mezitím si nahrubo nastrouháme jablka, přidáme cukr, trochu vody z už odměřené dávky a za častého míchání dusíme.
Pak zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody a provaříme. Vody použijeme podle toho, jak šťavnatá máme jablka. Musí nám vzniknout hustější kaše. Přidáme rýži a plníme různé formičky, které jsme velmi jemně a mírně potřeli olejem.
U tohoto receptu to možná ani nebude třeba, jsem zvyklá to hlavně dělat u věcí se želatinou. Vyklápět šly moc dobře.
Necháme pořádně ztuhnout a dle své fantazie dozdobíme. Pokud máme, tak určitě půjde využít i zbytek dušené rýže.