Jablečné nepečené bábovičky s rýží recept

Top Recepty, Pro děti

Suroviny na recept

400 g oloupaných a nastrouhaných jablek
250-300 ml vody
1 vanilkový pudink
cukr dle potřeby zhruba 30-50 g
1/2 vanilkového cukru nebo trochu skořicového
možno i 1 lžíci citronové šťávy
150 g vařené rýže
Na dozdobení:
topping
čerstvé ovoce
šlehačka
máta nebo meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme rýži. Tu propláchneme a vsypeme do vařící, mírně osolené vody. Dáme pozor, abysme ji nerozvařili, když je skoro měkká, tak ji scedíme a necháme okapat.

  2. Mezitím si nahrubo nastrouháme jablka, přidáme cukr, trochu vody z už odměřené dávky a za častého míchání dusíme.

  3. Pak zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody a provaříme. Vody použijeme podle toho, jak šťavnatá máme jablka. Musí nám vzniknout hustější kaše. Přidáme rýži a plníme různé formičky, které jsme velmi jemně a mírně potřeli olejem.

  4. U tohoto receptu to možná ani nebude třeba, jsem zvyklá to hlavně dělat u věcí se želatinou. Vyklápět šly moc dobře.

  5. Necháme pořádně ztuhnout a dle své fantazie dozdobíme. Pokud máme, tak určitě půjde využít i zbytek dušené rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!