Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

500 ml mléka
30 g másla (Hera)
500 g hrubé mouky
sůl
2 žloutky
jahody
Na posyp:
máslo
strouhanka
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do vařícího mléka dáme rozpustit tuk, přidáme špetku soli a rychle vmícháme mouku tak, až se přestane lepit na stěny rendlíku. Dáme ji vychladit. Do vlažné hmoty vmícháme žloutky.

  2. Vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na půl, uválíme válečky, ty nakrájíme na stejné dílky (z každého válečku 16 ks). Z každého dílku uděláme placku, do které zabalíme jahodu a uválíme knedlík.

  3. Vaříme v osolené vodě 5 min. Na talíři sypeme strouhankou osmaženou na másle, posypeme cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!