Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 500 ml mléka
- 30 g másla (Hera)
- 500 g hrubé mouky
- sůl
- 2 žloutky
- jahody
- Na posyp:
- máslo
- strouhanka
- moučkový cukr
Postup Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta
Postup přípravy receptu
-
Do vařícího mléka dáme rozpustit tuk, přidáme špetku soli a rychle vmícháme mouku tak, až se přestane lepit na stěny rendlíku. Dáme ji vychladit. Do vlažné hmoty vmícháme žloutky.
Vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na půl, uválíme válečky, ty nakrájíme na stejné dílky (z každého válečku 16 ks). Z každého dílku uděláme placku, do které zabalíme jahodu a uválíme knedlík.
Vaříme v osolené vodě 5 min. Na talíři sypeme strouhankou osmaženou na másle, posypeme cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.