Jahodové řezy s želatinou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

250 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
4 vejce
250 g pískového cukru
10 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
jahody - čerstvé nejlépe
1-2 sáčky červené dortové želatiny
na krém
1 jahodový kompot
1 vanilkový pudink nebo jahodový
200 g másla
4 lžíce moučka cukr

Postup přípravy receptu

  1. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink.

  2. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Hotový krém necháme v chladu.

  3. Upečeme si základní korpus na plechu-žloutky + cukr vyšleháme, pak zašleháme vlažnou vodu, olej. Vmícháme mouku s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  4. Na vychladlý piškot natřeme krém (nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce). Na krém rozložíme pokrájené jahody a vše zalijeme nachystanou želatinou. Necháme ztuhnout a podáváme chlazené, pokrájené na řezy. Můžeme dozdobit šlehačkou, mátou...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!