Jahodové řezy s želatinou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 4 vejce
- 250 g pískového cukru
- 10 lžic vlažné vody
- 10 lžic oleje
- jahody - čerstvé nejlépe
- 1-2 sáčky červené dortové želatiny
- na krém
- 1 jahodový kompot
- 1 vanilkový pudink nebo jahodový
- 200 g másla
- 4 lžíce moučka cukr
Postup Jahodové řezy s želatinou
Postup přípravy receptu
-
Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink.
Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Hotový krém necháme v chladu.
Upečeme si základní korpus na plechu-žloutky + cukr vyšleháme, pak zašleháme vlažnou vodu, olej. Vmícháme mouku s PDP a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Na vychladlý piškot natřeme krém (nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce). Na krém rozložíme pokrájené jahody a vše zalijeme nachystanou želatinou. Necháme ztuhnout a podáváme chlazené, pokrájené na řezy. Můžeme dozdobit šlehačkou, mátou...