Jahodovo-čokoládové řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
150 g hladké špaldové mouky (lze použít i normální hladkou nebo polohrubou mouku)
100 g třtinovéhu cukru (nebo klasického krupicového cukru)
1/2 kypřícího prášku
2 lžíce kakaa
75 ml slunečnicového oleje
150 ml mléka
2 vejce
Krém:
1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku)
3 polotučné tvarohy
3-4 lžíce třtinového cukru (nebo klasického krupicového cukru)
25 g vanilkového cukru s fruktózou (nebo klasického vanilkového/vanilinového cukru)
300 g rozmačkaných čerstvých jahod
2 lžíce želatinového stužovače za studena Dr. Oetker
Na dohotovení:
4 lžíce domácího jahodového džemu
200 g na čtvrtinky pokrájených čerstvých jahod
cca 5 lžic kokosu
70 g hořké čokolády (aspoň 50% kakaa)
100-150 ml mléka (dle hustoty polevy)

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny na těsto společně smícháme a pak přidáme olej, mléko, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které nalijeme na pekáček (rozměr cca 40x25cm) vyložený pečícím papírem a pečeme při 175 stupních asi 10-15 min.

  2. Mezitím ušleháme dotuha smetanu, přidáme tvarohy a cukry, nakonec zašleháme želatinový stužovač a rozmačkané jahody. Než korpus vychladne, dáme chladit do lednice.

  3. Zbylé jahody pokrájíme na čtvtinky (větší na šestinky) a obalíme je v kokosu. Čokoládu s mlékem rozehřejeme ve vodní lázni.

  4. Nakonec na vychladlý korpus naneseme slabou vrstvu jahodového džemu, pak potřeme připraveným krémem, nahoru poklademe jahodami a posypeme zbylým kokosem, ve kterém jsme obalovali jahody, celý koláč. Na úplný závěr pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Uchováváme v lednici a podáváme chlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!