Jarní polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- mrkev
- kedlub
- petržel
- jarní cibulka
- trošku sušených hub
- voda
- sůl
- pepř
- vegeta
- na kapání:
- 1 vejce
- krupice
Postup Jarní polévka
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky vložíme do vroucí vody společně s houbami, osolíme, opepříme a necháme zeleninu vařit do změknutí. Jakmile je zelenina uvařená, dochutíme ještě vegetou. V hrnku si rozděláme vejce a do něj nasypeme krupici tak, aby nám vzniklo řidší těsto. Necháme krupici ve vejci chvíli odpočívat. Po té vememe lžíci a nabíráme vždy trošku těstíčka, které ze lžíce dáváme do vroucí polévky. Vzniknou nám takové hrudky krupičky, které se dávají místo nudlí a polévku nám ozvláštní.