Jarní polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

mrkev
kedlub
petržel
jarní cibulka
trošku sušených hub
voda
sůl
pepř
vegeta
na kapání:
1 vejce
krupice

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky vložíme do vroucí vody společně s houbami, osolíme, opepříme a necháme zeleninu vařit do změknutí. Jakmile je zelenina uvařená, dochutíme ještě vegetou. V hrnku si rozděláme vejce a do něj nasypeme krupici tak, aby nám vzniklo řidší těsto. Necháme krupici ve vejci chvíli odpočívat. Po té vememe lžíci a nabíráme vždy trošku těstíčka, které ze lžíce dáváme do vroucí polévky. Vzniknou nám takové hrudky krupičky, které se dávají místo nudlí a polévku nám ozvláštní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!