Játrové špízy recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

Množství dle počtu strávníků:
játra drůbeží, králičí, vepřová...
menší cibule
česnek
uzený špek
slanina Váhalova, anglická...
kvalitní špekáčky nebo vepřové klobásy
sádlo nebo olej na smažení
sůl
pepř mletý nebo jiné námi oblíbené koření

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a pokrájíme na sousta. Vepřová či hovězí nejprve na plátky pak na čtverce. Cibuli, větší stroužky česneku, špek, špekáčky a slaninu na plátky. Vše napichujeme střídavě na jehlice nebo špejle s hrotem. Po naplnění špejlí špízy osolíme a okořeníme dle chuti a v pánvi nebo na grilu je ze všech stran osmažíme dozlatova. Pokud věříme pověrám, že játra se před tepelnou úpravou nesolí, můžeme je po osmažení pokapat sojovou či worcesterovou omáčkou.

  2. Kdo má rád zeleninu, může do špízů vložit i plátky papriky nebo cukety.

  3. Podáváme s bramborem, kaší, hranolky, chlebem...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!