Jednoduchá roláda se šlehačkou ke kávě recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

150 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
4- 5 vajec
1 a 1/2 PL holandského kakaa
450 ml šlehačky nebo šlehačky od dr. Oetkera
moučkový cukr (nebo stevie) do šlehačky
1 balíček Smeta-fix od dr. Oetkera

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů. Celá vejce ušleháme s cukrem (nemusíme šlehat sníh) do pěny. Přidáme kakao a opatrně vmícháme mouku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem tak, aby nám vznikl pravidelný čtverec.

  2. Pečeme zprudka na dobu cca 5-7 minut. Těsto nám tak pěkně vyběhne a je vláčné. Tuto roládku vyndáme z trouby, jakmile zrůžoví. Kdybychom ji pekli déle, těsto by se nám pak lámalo a nešlo by srolovat.

  3. Teplý korpus i s pečícím papírem zarolujeme a ještě zabalíme do navlhčené utěrky a necháme pozvolna vychladnout. Šlehačku osladíme a vyšeháme dotuha.

  4. Můžeme přidat i Smeta-fix od dr. Oetkera. Vychladlý korpus rozvineme a potřeme šlehačkou.

  5. Opět roládu srolujeme a necháme ji vychladnout v lednici - nejlépe přes noc. Posypeme moučkovým cukrem a zdobíme podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!