Jednoduché řezy Raffaello recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
100 g moučkového cukru
200 ml mléka
100 ml oleje
2 vejce
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Posyp:
200 g strouhaného kokosu
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Na přelití moučníku:
1 šlehačka 30%

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s moučkovým cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem.

  2. Suroviny na posyp smícháme dohromady a posypeme těsto.

  3. Dáme péct na 170°C, cca 40 minut. Kokos by měl trochu zrůžovět, ale nesmí se připálit. Jinak totiž zhořkne.

  4. Ihned po upečení přelijeme rovnoměrně šlehačkou. Řezy šlehačku nasáknou a krásně zvlhnou. Chutná skvěle i další den (doporučuji dát přikryté do lednice), řezy ještě více zvlhnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!