Jelení kýta na víně a smetaně recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

750 g jelení kýty
100 g slaniny
200 ml suchého červeného vína
3 mrkve
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
200 ml šlehačky
lžíce hladké mouky
celý pepř
bobkový list
nové koření
jalovec
špetka tymiánu
sůl
150 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na úzké proužky a kýtu hustě prošpikujeme. Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu.

  2. Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme.

  3. Měkké maso vyndáme, zbylé máslo promneme s moukou, uděláme kuličky, dáme do výpeku a necháme provařit. Odstraníme koření,vmícháme smetanu a omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!