Jemná kulajda bez kopru recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 hrsti čerstvých nakrájených hub
3 brambory
100 ml smetany
plátek másla
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
4 kuličky pepře
kmín
sůl
případně ocet

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si rozpálíme máslo (pokud se bojíme přepalování, můžeme k němu přikápnout trošku oleje) a na něm za stálého míchání osmažíme houby přibližně čtyři minuty spolu s novým kořením, pepřem a troškou kmínu.

  2. Vše zalijeme cca jedním až jedním a čtvrt litrem vody, přidáme brambory, bobkový list, případně ještě trochu kmínu, uvedeme do varu a osolíme.

  3. Pod pokličkou kulajdu vaříme do změknutí brambor.

  4. Pak už jen přidáme smetanu na šlehání (v nouzi a pro hubnoucí tu na vaření, ale fakt pokud možno ne mléko) a polévku již necháme jen překulit (poté co se začne vařit hned odstavíme).

  5. Na talířích můžeme dochutit troškou octa podle gusta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!