Jídlo zvané Fučka recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

1000 g brambor
sůl
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
4 PL másla
2 cibule, rozpůlené a nakrájené na plátky
50 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dáme vařit do hlubší nádoby se špetkou soli. Vody dáme ale tentokráte více, než jsme zvyklé, budeme ji později potřebovat. Mezitím na pánvi vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu.

  2. Vyškvařený tuk slijeme na druhou pánev, přidáme máslo, necháme ho rozpustit a usmažíme na něm cibulku do zlatohněda.

  3. Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu z brambor do menší nádoby a dáme stranou. Brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, vrátíme zpátky na plotnu a na velmi malém a mírném plameni mícháme a postupně přiléváme vodu z brambor tak dlouho, až začne kaše fučet.

  4. Mícháme a přiléváme dál, až se mouka uvaří. Trvá to cca 5 minut. Kaši rozprostřeme na větší misku nebo nádobu, posypeme cibulkou, slaninou a omastíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!