Jitrnicový rozpek recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

2 jitrnice raději větší
1 cibule velikosti vejce
3 vejce
sůl
pepř
1 lžíce sádla
(Nehledejte alternativy, až tam bude patřit olej tak to napíšu)
1 kg brambor
trochu kmínu
Kysané zelí (k těm bramborům to jistí. Ale nemusí být.)

Postup přípravy receptu

  1. Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo doporučené. Nejlepší teda svoje vlastní z vaší sviňky Nataši. No úplně nejlepší jsou darované a v tom případě jich může být i víc.

  2. Vem tu cibuli, rozkrájej na drobno a na sádle ji opeč do sklovata - to je, nesmí červenat. Míchej tu cibulku a mezi tím vytáhni špejle z těch jitrnic a nakrájej je na kolečka asi půl cm silná. Vypij hrnek studené vody, to aby tě přešla chuť na tu jitrnici, do huby nestrkej, nebylo by co na tu pánev. Tam nasyp ty jitrnice a míchej a rozpíkej, až ty jitrnice udělají pěknou kašičku.

  3. Teď vezmi vejce ty slepičí a vraž je do toho, nezapomeň je rozklepnout a pořádně míchej, až se srazí. Ochutnej až teď, ne plnou hubu, jen trošku, přisol a opepři. Pak už jen dobré brambory uvař s kmínem a solí. Dej to na talíř, přidej ty brambory a jasně že i zelí kyselé vařené, i za syrova. Nalij pivo, nacpi se tou dobrotou, potom lehni na gauč a vzpomínej na mě. Pokud to necháš vychladnout a vynecháš brambory, tak to nandej na talíř, přidej okurku, chlebík a to pivo taky. Namazej tím chleba, přiklop druhým, zabal a dej to ratolesti do školy, nezapomeň přidat jablko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!