Kachní játra na slanině s bramborami recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

400 g kachních jater
5-6 brambor
cca 150 g anglické slaniny
1 cibule
2-3 stroužky česneku
plátek másla cca 1 cm
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice (nemusí být)
čerstvá paprika
šťáva z půlky limetky
chilli nebo kajenský pepř
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné.

  2. Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na kousky. Po zpěnění přidáme očištěná a na větší kousky nakrájená játra.

  3. Restujeme zprudka a jen co zbělají, přidáme šťávu z limetky, papriku nakrájenou na malé kousky a hořčici. Vše společně opékáme krátce, aby se játra nevysušila.

  4. Směs dochutíme solí, pepřem a chilli. Nakonec přidáme studené máslo. Pánev odstavíme, necháme máslo rozpustit a promícháme.

  5. Uvařené brambory scedíme a ještě horké přidáme do pánve k játrové směsi. Vše opatrně promícháme, krátce prohřejeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!