Kachní prsa se slaninou, na červeném víně recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 ks kachních prsou
15 dkg slaniny
2-3 dcl červeného vína
sůl
pepř čtyř barev
2 lžičky másla
grilovací bylinky (nebo čerstvé, ty já jsem neměla)
trošku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme a očistíme. Na kůži nakrájíme mřížky, aby se kůže lépe propekla. Prsa z obou stran osolíme a opepříme. Na kůži nasypeme grilovací bylinky a maličko zakápneme olejem. Rukou potom vmasírujeme olej s bylinkami do kůže.

  2. Na rozpálenou pánev vložíme kachní prso kůží dospod. Smažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Potom vložíme prsa do pekáčku a přelijeme šťávou z pánvičky. Přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby (moje trouba peče hrozně málo, takže peču všechno při 250°C - nedokážu odhadnout, kolik to může být v normální troubě) zhruba na 15 min, podle velikosti prsou. Hlídám, aby prsa nebyla v pekáčku nasucho. V půlce pečení přelijeme prsa výpekem. Vyndáme z trouby, sundáme alobal a pečeme ještě cca 10 minut.

  3. Během pečení masa nakrájíme na malé kostičky slaninu a hodíme jí na suchou, rozpálenou pánev. Až bude slaninka opečená, zalijeme jí červeným vínem a necháme krátce povařit. Víno dochutíme solí a pepřem, podle své libosti. Opět necháme trošku povařit. Potom zcedíme a vyndáme slaninu. Víno opět vlejeme do pánvičky a přidáme trošku másla, aby se víno zahustilo. Když bude másla málo, tak přidáme.

  4. Po rozpuštění másla vaříme cca 1 min a přidáme zpátky slaninku.

  5. Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou z červeného vína. Jako přílohu můžeme použít zelené fazolky, brambory, vzhledem k tomu, že máme hodně šťávy, tak i rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!