Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

kachní stehna 2 ks
sůl
kmín
jablka
víno červené
kysané červené zelí 500 g
rohlíky 3 ks
vejce 1 ks
zelená petrželka
sůl
trochu mléka

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna omyjeme, nasolíme a nakmínujeme. Dáme péct spolu s jablky - pečeme 5 hodin na 110°C.

  2. Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Dusíme 30 minut, zaprášíme hladkou moukou a vmícháme do něj část kachního výpeku s jablky. Můžeme dochutit červeným vínem nebo brandy.

  3. Knedlík: rohlík rozkrájený na kostičky smícháme se žloutkem rozmíchaným v mléce, přidáme petržel, osolíme a přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Uděláme kuličky a vaříme v páře 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!