Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- kachní stehna 2 ks
- sůl
- kmín
- jablka
- víno červené
- kysané červené zelí 500 g
- rohlíky 3 ks
- vejce 1 ks
- zelená petrželka
- sůl
- trochu mléka
Postup Kachní stehno pečené s jablky, červené zelí a karlovarský knedlík
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna omyjeme, nasolíme a nakmínujeme. Dáme péct spolu s jablky - pečeme 5 hodin na 110°C.
Zelí propláchneme, osolíme a opepříme. Dusíme 30 minut, zaprášíme hladkou moukou a vmícháme do něj část kachního výpeku s jablky. Můžeme dochutit červeným vínem nebo brandy.
Knedlík: rohlík rozkrájený na kostičky smícháme se žloutkem rozmíchaným v mléce, přidáme petržel, osolíme a přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Uděláme kuličky a vaříme v páře 20 minut.