Kakaová jahodová roláda recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

NA ROLÁDU:
150 g polohrubé mouky
4 větší vajíčka
120 g pískového cukru
2 lžíce kakaa
mléčná poleva (či jiná čokoládová poleva)
čerstvé jahody
NA KRÉM:
použijeme předchozí krém z jahodových řezů:
1 jahodový kompot
200 g másla
1 pudinkový prášek vanilka
4 lžíce moučka cukr

Postup přípravy receptu

  1. Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. A máme hotový krém.

  2. Těsto - Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do našlehané hmoty zlehka vmícháme mouku a kakao.

  3. Na plech si rozložíme pečicí papír a na něj tence rozetřeme připravené těsto. Pak vložíme do horké trouby a rychle upečeme (peče se asi 6 min).

  4. Pak vyndáme a s papírem stáhneme na vlhkou studenou utěrku. Na stole i s papírem zarolujeme a necháme zcela vychladit. Pak opatrně rozmotáme, stáhneme pečicí papír, pomažeme nachystaným krémem a k okraji, který budeme rolovat rozložíme na poloviny pokrájené jahody.

  5. Stočíme, dáme na dlouhý tácek a polejeme rozehřátou čokoládovou polevou. Necháme v lednici ztuhnout, pokrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!