Kakaová roláda se šlehačkovým krémem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

6 vajec
6 lžic cukr krupice
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hrubé mouky
1 lžíce solamylu
1 lžíce kakaa
Krém:
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
cukr moučka
vanilkového cukru
150 g másla
1 smetana na šlehání
1 ztužovač šlehačky
čokoláda na povrch

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme celá vejce s cukrem krupice do husta. Smícháme všechny mouky se solamylem a kakaem na sucho a lehce vmícháme do ušlehané hmoty.

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi na 150°C. Po upečení necháme vychladnout na plechu.

  3. Krém: Uvaříme pudink v mléku s vanilkovým cukrem, necháme zcela vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, množství cukru dáme dle chutí, přidáme vychladlý pudink, přilijeme 33% smetanu na šlehání a sáček ztužovače šlehačky. Vyšleháme až je krém hustý.

  4. Krém rozetřeme na vychladlý upečený piškot a opatrně stáčíme, přitom odstraňujeme pečící papír. Povrch rolády potřeme čokoládovou polevou a necháme dobře vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!