Kapustová polévka s rajčaty a uzenou paprikou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1/2 hlávky menší kapusty
asi 50 g másla
sůl
pepř
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
lžička uzené papriky
2-3 rajčata
zakysaná smetana podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozebereme na listy, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody, hned vypneme, zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut spařit. Pak vyjmeme (vývar nevyléváme), necháme okapat, vyřízneme silná žebra a nakrájíme na širší nudle.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme nakrájenou kapustu, zasypeme paprikou, trochu orestujeme společně, zalijeme trochou studené vody, aby se nám dobře rozmíchala mouka.

  3. Pak přidáme rajčata, postupně podle potřeby vývar z kapusty, dosolíme a opepříme a povaříme maximálně 15 minut, aby kapusta neztratila pěknou barvu. Na talíři doplníme zakysanou smetanou a podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!