Kapustové balenky recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 600 g kapusty
- 100 g vařené rýže
- 60 g slaniny
- 150 g mletého vepřového masa
- 20 g hladké mouky
- 80 g másla
- 250 ml sladké smetany
- 1 stroužek česneku
- 1 žloutek
- špetka pepře
- sůl
- tuk na vymazání
Postup Kapustové balenky
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a vodu necháme odkapat. Vychladlou rozebereme na listy a paličkou na maso naklepeme žebra listů, aby se daly lépe stočit.
Mleté maso smícháme s vařenou rýží, cibulí osmahnutou na slanině, utřeným česnekem a žloutkem. Směs dochutíme solí a pepřem. Na každý list dáme lžíci masové směsi, list sbalíme a ovážeme nití, aby nám při pečení směs nevytékala.
Balenky naskládáme do vymaštěné zapékací misky, dle potřeby podlijeme trochou vody a dusíme 10 minut.
Smetanu rozmícháme s moukou a šťávou z dušení. Balenky smetanou polijeme a zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.