Kapustové balenky recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

600 g kapusty
100 g vařené rýže
60 g slaniny
150 g mletého vepřového masa
20 g hladké mouky
80 g másla
250 ml sladké smetany
1 stroužek česneku
1 žloutek
špetka pepře
sůl
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, slijeme a vodu necháme odkapat. Vychladlou rozebereme na listy a paličkou na maso naklepeme žebra listů, aby se daly lépe stočit.

  2. Mleté maso smícháme s vařenou rýží, cibulí osmahnutou na slanině, utřeným česnekem a žloutkem. Směs dochutíme solí a pepřem. Na každý list dáme lžíci masové směsi, list sbalíme a ovážeme nití, aby nám při pečení směs nevytékala.

  3. Balenky naskládáme do vymaštěné zapékací misky, dle potřeby podlijeme trochou vody a dusíme 10 minut.

  4. Smetanu rozmícháme s moukou a šťávou z dušení. Balenky smetanou polijeme a zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!