Karamelovo-jablečné pohlazení recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto: viz poznámka
Krém:
1 karamelový pudink
300 ml mléka
2 lžíce cukru
2 zakysané smetany
1 lžička skořice
1 vanilkový cukr
100 g studeného másla
moučkový cukr
Posyp:
50 g mléčné čokolády
50 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, 2 lžic cukru a pudinku svaříme základ krému. Po uvaření odstavíme a ihned vmícháme máslo a skořici a mícháme, dokud se nerozpustí.

  2. Po částečném vychladnutí pudinku vmícháme zakysané smetany, vanilkový cukr a případně další množství cukru podle vlastní chuti.

  3. Po vychladnutí piškotu, který jsme otočili jablky navrch, naneseme krém a posypeme nejprve mléčnou a pak bílou čokoládou.

  4. Případně přidáme různé zbytky čokolád (já měla kostičky Schogetten s karamelovou náplní). Necháme alespoň 4 hodiny odležet v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!