Karbanátky s houbovou náplní recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

800 g mleté vepřové plece
5 lžic Solamylu
2 vejce
1 cibuli nakrájenou nadrobno
2 prolisované stroužky česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
Na náplň budeme potřebovat:
400 g očištěných nakrájených hřibů (můžeme nahradit žampiony)
1 cm silný plátek másla
1 špetku soli
pepř
kmín
4 lžíce vody
3 lžíce nakrájené nati z lahůdkové cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme chvíli odpočinout. Mezitím na rozehřátém másle orestujeme hřiby, přidáme koření, vodu, promícháme a poklicí dusíme 10 minut.

  2. Poté necháme případnou tekutinu prudkým varem odpařit, vmícháme zelenou nať a náplň rozdělíme na 4 díly. Masovou směs znova promícháme a rozdělíme na 4 díly.

  3. Z každého dílu dáme polovinu do navlhčené dlaně, mírně zploštíme, vmáčkneme jeden díl hřibové směsi a na tu dáme druhou polovinu masové směsi.

  4. Navlhčenou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe vedle sebe na plech, nebo do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na středně velkém výkonu přibližně 40 minut (mám plynovou).

  5. Podáváme teplé se šťouchanými bramborami nebo studené nakrájené na tenké plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!