Kávové cukroví recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g Hery
1 celé vejce
110 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička mleté kávy (zrnkové)
50 g mletých mandlí (lze vynechat, doplníme množstvím mouky na 320 g)
Krém:
libovolný dle chutí, já používám
máslo
utřené s moučkovým cukrem
trochou rumového aroma
a mletou kávou
čokoláda na polití
mandličky (plátky) na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout.

  2. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary, které pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

  3. Vychladlé slepujeme pár dní před Vánocemi - nebo jak jsme zvyklí - krémem a pocákáme či omočíme v čokoládě a ozdobíme dle fantazie - třeba mandličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!