Kližka na žampionech, celeru a smetaně recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

600 g opracované kližky
300 g čerstvých žampionů
1/2 sklenice sterilovaného celeru - nudličky
1 velká cibule
1 lžíce rajského protlaku
100 g zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
olej
kmín
pepř
sůl
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Na oleji restujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přimícháme protlak, společně osmažíme a poprášíme moukou.

  2. Po krátkém opékání přidáme celer a maso zalijeme do poloviny vývarem. Přihodíme všechno koření a dusíme do měkka. V polovině přidáme na větší kousky nakrájené žampiony.

  3. Podle potřeby podlijeme, ale ne moc, aby omáčka nebyla řídká. Nakonec přidáme smetanu a už povaříme krátce cca 2-3 minuty. Dochutíme a podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!