Kmínová polévka habunda recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 l vřelé vody
2 lžíce sádla
2 PL kmínu (celého nebo lze 1 lžíce celého a 1 lžíce mletého)
střední cibule nakrájená na kostky
sůl
pepř
4 vejce (rozšlehaná v misce)
2-3 masoxy
4 větší brambory
hladká mouka na jíšku (dle množství cibule a sádla)
Podravka (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zesklovatíme cibuli společně s kmínem, zasypeme hladkou moukou, uděláme jíšku, následně přilijeme část studené vody a mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Poté dolijeme horkou vodou z rychlovarné konvice.

  2. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, 2 kostky masoxu (třetí necháme, kdyby náhodou bylo potřeba dochutit), osolíme, opepříme a počkáme, až brambory změknou.

  3. Následně přidáme rozšlehaná vejce (vléváme pomalu a když přichází vejce do styku s polévkou, tak mícháme vidličkou, aby nevzniklo větší vařené vejce).

  4. Úplně nakonec dochutíme solí a pepřem (pokud je to potřeba) a třeba Podravkou nebo jiným kořením do polévky.

  5. Pokud je polévka potřeba zahustit nebo rozředit, tak buď dáme jíšku nebo přilijeme vřelou vodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!