Kokosovo-ořechové řezy se žloutkovým krémem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto kokosové - 2x:
5 bílků
100 g krystalového cukru
4 PL polohrubé mouky
100 g kokosu
1 KL prášku do pečiva
Těsto ořechové:
5 bílků
100 g krystalového cukru
4 PL polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
100 g mletých ořechů
Krém:
600 ml mléka
15 žloutků
2 Zlaté klasy
150 g moučkového cukru
250 g másla
1 PL rumu
6 PL meruňkového džemu na mazání korpusu
Navrch:
bílá čokoládová poleva
200 g bílé čokolády
1 PL oleje
1 PL másla
1 PL zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a kokos zmiešam, pridám do cesta a zľahka zamiešam. Plech vyložím pečiacim papierom, cesto vylejem a zarovnám. Rúru nechám vyhriať na 180°C a pečiem 10 min. Pokiaľ sa pečie prvé cesto, pripravím si aj ďalšie a pečiem sa takisto ako prvé. Potom pripravím rovnako aj orechové, len namiesto kokosu pridám do cesta mleté orechy. Pečie sa takisto. Nechám všetky 3 korpusy chladiť na mriežke.

  2. Žĺtky so Zlatými klasmi vmiešam do mlieka a uvarím hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešam do peny, postupne pridávam po lyžici vychladnutú žĺtkovú kašu a napokon všetko poriadne vyšľahám a pridám rum. Krém rozdelím na 2 časti a uložím do chladničky stuhnúť.

  3. Zostavím koláč. Na kokosový korpus natriem horúci marhuľový džem. Keď stuhne, natriem ho polovicou krému a položím naň orechový korpus. Tento natriem horúcim džemom, keď stuhne, natriem ho druhou polovicou krému a zakryjem ho kokosovým korpusom. Celý koláč zaťažím a uložím na noc do chladničky.

  4. Druhý deň pripravím bielu čokoládovú polevu, koláč polejem a dám stuhnúť do chladničky. Krájam ho po stuhnutí horúcim nožom na rezy. Nie je potrebné zdobiť, ja som si odložila trošku krému, pridala som do neho kakao a ozdobila ružičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!