Koláč s pudingem a zakysanou smetanou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
5 vajec
250 g krystalového cukru
100 ml horké vody
250 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
sníh z 5 vajec
kakao
Puding:
1 l mléka
2 balíčky vanilkového pudingového prášku
3 lžíce cukru
2 zakysané smetany (kysaná smetana)
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Žloutky ušleháme s cukrem, přimícháme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Dvě třetiny těsta nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech, do zbylého těsta přídáme kakao (jak kdo má rád) a jím pocákáme světlé těsto.

  3. Puding: Vše polijeme hotovým horkým pudingem a upečeme. Na 160°C asi 30 min. Zjistíme pak špejlí.

  4. Po upečení koláč polijeme zakysanou smetanou (kysanou smetanou) smíchanou s vanilkovým cukrem.

  5. Nožem rovnoměrně rozetřeme. Hotový koláč můžeme posypat grankem, hořkým kakaem, skořicí, griliášem, nebo nechat jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!