Koleno pro zdraví recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 velké cibule
2 palice česneku
sůl
kmín
majoránka
2 kg kysané zelí
6 velkých vepřových kolen - mám velký pekáč
speciální suroviny:
pivo
slivovice dle chuti a potřeby viz postup

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíce a 1/2 rozprostřeme do pekáče. Česnek nasekáme nadrobno.

  2. Koleno nařežeme, prosolíme, do zářezů vetřeme česnek, vložíme do pekáče, okmínujeme, zasypeme zbylou cibulí a podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a šup do vyhřáté trouby. Pečeme 1,5 hodiny při 190°C.

  3. Po 1,5 hodině provedeme kontrolu pekáče, odklopíme, případně podlijeme a odklopené pečeme dál asi 30 minut.

  4. Teď vyndáme pekáč z trouby, vyndáme kolena, přidáme do pekáče zelí, vrátíme kolena,ale teď neopečenou stranou vzhůru. Pečeme nepřiklopené ještě asi 30 minut.

  5. Nyní přidáme do pekáče chlupáče (hotové knedlíky) poprášíme majoránkou a 10 minut zapečeme. Na stůl servírujeme vše v pekáči.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!