Králík na smetaně recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 králík
směs na svíčkovou Halali
1/2 kg mrkve (může být více)
1 menší celer
velká cibule
3 stroužky česneku
15 dkg anglické slaniny
kelímek sladké smetany (šlehačka)
1/2 kelímku zakysané smetany
bobkový list
nové koření
čerstvě mletý pepř
sůl
voda
trochu mleté červené papriky sladké

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme, naporcujeme a opravdu mírně osolíme ze všech stran (mírně neboť Halali je slané).

  2. Do pekáče si dáme nakrájenou na kostky cibuli, nakrájený česnek, na kostičky mrkev a celer a zalejeme Halali (kdo chce, může tu vodu z toho slít).

  3. Přidáme na to jednotlivé porce králíka, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme do pekáče bobkáč a nové koření, zalejeme vodou (cca do 3/4 výšky pekáče), přiklopíme a upečeme za občasného otočení porcí a občasného dolití vody, do měkka.

  4. Poté králíka vyndáme, obereme, z pekáče vyndáme koření a vše propasírujeme do hrnce nebo zmixujeme.

  5. Dolejeme cca 1/2 vody, přidáme trochu červené mleté papriky, provaříme a přidáme sladkou a zakysanou smetanu. Pokud je to řidší a chceme hustší omáčku, přidáme trochu tmavé instantní jíšky. Nemusíme kyselit, solit, ale kdo chce může.

  6. Do omáčky pak vložíme obrané králičí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!