Kralik v italske omacce recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- králík
- cibule
- 4 až 5 stroužků česneku
- kousek slaniny
- 1 PL rajčatový protlak
- konzerva rajčat
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1-2 dcl červeného vína
- bujón
- italské koření
- černé olivy
Postup Kralik v italske omacce
Postup přípravy receptu
-
Karlika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke.
Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto.
Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku a pridam nahrubo nakrajanu cibulu. Pridam nakrajany rapikaty zeler, a trochu talianskych byliniek...do vsetkeho vmiesam paradajkovy pretlak a nakoniec pridam nakrajane paradajky z konzervy.
Do tejto omacky vlozim opecene porcie kralika, pridam bujon a cervene vino a dusim pod pokrievkou do zmaknutia.
Ked je maso makke, prelisujem do omacky cesnak, pridam niekolko ciernych oliv a necham prevriet. Nakoniec pridajte cerstvu natrhanu bazalku.