Kralik v italske omacce recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

králík
cibule
4 až 5 stroužků česneku
kousek slaniny
1 PL rajčatový protlak
konzerva rajčat
3 stonky řapíkatého celeru
1-2 dcl červeného vína
bujón
italské koření
černé olivy

Postup přípravy receptu

  1. Karlika naporcujem a jednotlive kusy obalim v polohrubej muke.

  2. Na rozpalenom oleji porcie opeciem a odlozim na teple miesto.

  3. Do zbytku oleja rozprazim nakrajanu slaninku a pridam nahrubo nakrajanu cibulu. Pridam nakrajany rapikaty zeler, a trochu talianskych byliniek...do vsetkeho vmiesam paradajkovy pretlak a nakoniec pridam nakrajane paradajky z konzervy.

  4. Do tejto omacky vlozim opecene porcie kralika, pridam bujon a cervene vino a dusim pod pokrievkou do zmaknutia.

  5. Ked je maso makke, prelisujem do omacky cesnak, pridam niekolko ciernych oliv a necham prevriet. Nakoniec pridajte cerstvu natrhanu bazalku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!