Krémová zeleninová polévka s cibulovými nočky. recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

Polévka:
0,9 l vody
400 g zeleniny:
100 g brokolice
100 g mrkev
100 g květák
50 g petržel
50 g celer
3 oloupané brambory
sůl
polévkové koření
Noky:
100 g jemně nastrouhaných brambor uvařených ve slupce
2 lžíce hrubé mouky
1 žloutek
1 malá cibule
3 lžičky másla
3 lžičky nakrájené pažitky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme kostičky nakrájených brambor, zalijeme je vodou, přivedeme k varu, osolíme. Vaříme téměř doměkka. Pak do polévky přisypeme zeleninu, vaříme, až vše změkne. Trochu uvařené zeleniny vyjmeme a schováme na pozdější ozdobení.

  2. Nočky: osmažíme drobně nasekanou cibuli dorůžova na polovině dávky másla, necháme vychladnout. K nastrouhaným bramborám přidáme hrubou mouku, žloutek, změklé máslo, sůl, pažitku a osmaženou cibulku. Připravíme husté těsto, ze kterého lžičkami tvarujeme malé nočky, které zavařujeme do vroucí osolené vody. Vaříme 4-5 minut.

  3. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí a polévkovým kořením. Do talířů rozdělíme nočky, přelijeme je polévkou a ozdobíme kousky celé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!