Krémové rizoto s chřestem a šalvějí recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

čerstvý chřest
máslo
rýže
hovězí vývar
bílé víno polosladké
cibule
smetana
šalvěj
citronová sůl
bílý pepř
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce orestujeme na másle. Až začne zlátnout, přihodíme rýži a společně chvilku osmahneme. Zalijeme trochou bílého vína a slabšího vývaru - (tekutinu přiléváme postupně během vaření dle potřeby, až je rýže hotová).

  2. Poté přihodíme nakrájený chřest na kousky a necháme vařit. Přidáme trochu citronové soli a bílého pepře. Ke konci zasypeme šalvějí, přilijeme malé množství smetany a podle chuti můžeme ještě dosolit.

  3. Nakonec vmícháme parmazán a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!