Kroupový salát s pórkem a houbami recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

250 g středních krup
2 pórky
200 g anglické slaniny
250 g hnědých nebo bílých žampionů
1-2 naložené grilované papriky (podle velikosti)
200 g zakysané smetany
bylinková sůl
pepř
mletá paprika uzená
2 PL olivového oleje
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a dáme do mísy.

  2. Pórek nakrájený na kolečka opečeme na olivovém oleji, přidáme bylinkovou sůl, pepř a mletou uzenou papriku. Jakmile je opečený, přidáme ho ke kroupám.

  3. Zvlášť opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, jakmile zavoní, přidáme nakrájené houby a opékáme, až houby pustí šťávu. Osolíme, opepříme a přidáme ke kroupám s pórkem.

  4. Nakrájíme na kostičky grilovanou papriku a přidáme ke kroupám. Přidáme zakysanou smetanu, nasekanou bazalku, dochutíme bylinkovou solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!