Krůtí játra ve slanině na černém pivu recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g krůtích jater
- 200 g na plátky nakrájené anglické slaniny
- 3 cibule
- 2 PL sojové omáčky
- 2 PL oleje
- 1 KL celého kmínu
- 100 ml černého piva
- pepř
Postup Krůtí játra ve slanině na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké půlměsíčky a v zapékací nádobě promícháme s 2 polévkovými lžícemi sojové omáčky, 2 polévkovými lžícemi oleje, kmínem, troškou pepře a 1 dl černého piva.
Krůtí játra opláchneme, očistíme od tuku, každý kousek zabalíme do slaniny a vyrovnáme vedle sebe na připravenou cibulovou směs do zapékací nádoby.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut zakryté alobalem, pak alobal sundáme a dopečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i pečivo.