Krůtí játra ve slanině na černém pivu recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

500 g krůtích jater
200 g na plátky nakrájené anglické slaniny
3 cibule
2 PL sojové omáčky
2 PL oleje
1 KL celého kmínu
100 ml černého piva
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké půlměsíčky a v zapékací nádobě promícháme s 2 polévkovými lžícemi sojové omáčky, 2 polévkovými lžícemi oleje, kmínem, troškou pepře a 1 dl černého piva.

  2. Krůtí játra opláchneme, očistíme od tuku, každý kousek zabalíme do slaniny a vyrovnáme vedle sebe na připravenou cibulovou směs do zapékací nádoby.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut zakryté alobalem, pak alobal sundáme a dopečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!