Krůtí křídla pečená s kroupami, dýní a kořenovou zeleninou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 větší krůtí křídla
1 hrnek krup
1/2 menší dýně hokaido
1 velká mrkev
1 velká petržel
1/2 středního celeru
8 stroužků českého česneku
sůl
pepř
2 bobkové listy
několik snítek tymiánu
2 šálky drůbežího vývaru
máslo
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy dobře v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 4 hrnky vody a vaříme skoro doměkka.

  2. Křídla v kloubu překrojíme na dva kousky, osolíme a opepříme. Dýni nakrájíme na kostky. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na špalíky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje spolu s plátkem másla, vhodíme zeleninu a necháme ji restovat, až začne zlátnout. Vypneme.

  3. Pekáč potřeme olejem, na dno nasypeme uvařené kroupy, osolíme, na ně položíme připravené maso a dokola po stranách rozložíme opečenou zeleninu. Pak přidáme celé oloupané stroužky česneku, bobkové listy, snítky tymiánu a vše zalijeme vývarem. Na maso ještě přidáme tenké plátky másla. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, zpočátku zakryté, ke konci pečení odkryjeme a dopékáme, až je maso měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!