Krůtí ptáčky recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

300 g krůtího masa (2 plátky)
1 vejce
1 sterilovaná okurka
4 plátky debrecínské pečeně
2 lžičky hořčice
1 malá cibule
vývar
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.

  2. Na každý plátek položíme 2 plátky debrecínky, ½ vejce, ½ okurky, ptáčky zabalíme a upevníme kovovými jehlami nebo párátky.

  3. Cibuli nakrájíme a přidáme do hrnce k ptáčkům, mírně podlijeme vývarem a dusíme.

  4. Když je maso měkké, vyndáme ptáčky z hrnce, šťávu zahustíme moukou, povaříme a v případě potřeby rozmixujeme. Dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!