Krůtí ptáčky recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 300 g krůtího masa (2 plátky)
- 1 vejce
- 1 sterilovaná okurka
- 4 plátky debrecínské pečeně
- 2 lžičky hořčice
- 1 malá cibule
- vývar
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup Krůtí ptáčky
Postup přípravy receptu
-
Maso rozklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
Na každý plátek položíme 2 plátky debrecínky, ½ vejce, ½ okurky, ptáčky zabalíme a upevníme kovovými jehlami nebo párátky.
Cibuli nakrájíme a přidáme do hrnce k ptáčkům, mírně podlijeme vývarem a dusíme.
Když je maso měkké, vyndáme ptáčky z hrnce, šťávu zahustíme moukou, povaříme a v případě potřeby rozmixujeme. Dochutíme solí.