Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

cca 1 kg krůtích srdíček nebo kombinované s krůtím masem (červeným)
asi 10 dkg červených jeřabin
bobkový list
nové koření
celý pepř
jalovec
trochu suchého červeného vína (stačí 2 dcl)
kořenová zelenina
cibule
brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a chuti. Pokud použijeme zavařeninu lze ji přimíchat do zchladlého vína. Po zchladnutí nalijeme přes maso a dáme odležet, nejlépe přes noc. Občas maso obrátíme, nebo promícháme.

  2. Před tepelnou úpravou osolíme, podlijeme vývarem a dusíme na plotně nebo v troubě do měkka. Pak maso vyndáme, šťávu se zeleninou a jeřabinami rozmixujeme (já mixuji i s kořením) a omáčku dosladíme. Lze dosladit karamelem. Pozor na doslazování při použití zavařeniny.

  3. Podáváme s brusinkovým kompotem a knedlíkem (bramborový, houskový).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!