Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- cca 1 kg krůtích srdíček nebo kombinované s krůtím masem (červeným)
- asi 10 dkg červených jeřabin
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- jalovec
- trochu suchého červeného vína (stačí 2 dcl)
- kořenová zelenina
- cibule
- brusinkový kompot
Postup Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a chuti. Pokud použijeme zavařeninu lze ji přimíchat do zchladlého vína. Po zchladnutí nalijeme přes maso a dáme odležet, nejlépe přes noc. Občas maso obrátíme, nebo promícháme.
Před tepelnou úpravou osolíme, podlijeme vývarem a dusíme na plotně nebo v troubě do měkka. Pak maso vyndáme, šťávu se zeleninou a jeřabinami rozmixujeme (já mixuji i s kořením) a omáčku dosladíme. Lze dosladit karamelem. Pozor na doslazování při použití zavařeniny.
Podáváme s brusinkovým kompotem a knedlíkem (bramborový, houskový).