Kulér recept

Top Recepty, Nápoje

Suroviny na recept

cukr (písek, krystal)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev, nejlépe se silným dnem, dáme cukru tolik, aby bylo pokryté dno vrstvou do 5 mm.

  2. Dáme na plamen. Zahříváme, nemícháme. Když se cukr začne tavit (napřed zesklovatí, pak začne žloutnout) snížíme plamen a když karamel začne hnědnout s citem mícháme, že aby se pokud možno netvořily hrudky. Zahřiváme do momentu až je hmota tmavě hnědá a z pánve se začíná kouřit.

  3. Odstavíme z plamene (chvilku počkáme) a zalejeme vodou (horkou). P O Z O R!!! PRSKÁ, PAŘÍ, PÁÁÁLÍ!!! Hmotu, teď už kulér rozmícháme, případně ztuhlou hmotu rozvaříme a doředíme vodou dle potřeby. Poznámka: Kulér má hustotu asi jako med;není sladký, spíše nakyslý a za normálních podmínek se nekazí a vydrží roky. Před použitím je vhodné naředit ho vodou (alkoholem, šlehačkou), lépe se pak zapracuje do dalšího produktu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!