Kuřátko pod žampionovou čepicí recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí stehna
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g žampionů
- 1 paprikový lusk
- 400 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce solamylu
- grilovací koření
- sůl
Postup Kuřátko pod žampionovou čepicí
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené porce kuřete osolíme a posypeme grilovacím kořením, kolik má kdo rád a naskládáme do pekáčku, podlijeme polovinou kuřecího vývaru, přikryjeme a dáme péct na půl hodiny.
Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, žampiony i česnek na plátky, papriku na proužky.
Po uplynutí 30 minut kuře polijeme druhou polovinou vývaru, posypeme cibulí, česnekem, paprikou a navrch nasypeme žampiony.
Dáme zpátky do trouby a dopečeme dalších 20-30 minut.
Ke konci si rozmícháme solamyl v malém množství vody, přilijeme do šťávy a promícháme.