Kuře na dobré šťávě recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 naporcované kuře(já měla 2 stehna)
2 větší cibule
10 i víc strouzků česneku
kus pórku
žampiony
mletá paprika
kmín
rozmarýn(raději čerstvý)
na špičku nože kayenský pepř
vegeta
olej na vymazání pekáčku
plátky másla
petržel
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si naporcujeme, opláchneme, vysušíme a osolíme.

  2. Pekáček si vytřeme olejem, dáme na něj cibule nakrájené na proužky, dál oloupeme česnek a přidáme na cibuli celé strouzky, na něj na kolečka nakrájený pór, posypeme kmínem, čerstvým rozmarýnem a nakrájenou petrželí.

  3. Žampiony nakrájíme na plátky a rozložíme na bylinky, posypeme vegetou, pak dáme posolené porce kuřete, na které dáme kayenský pepř a pěkně pomatláme mletou paprikou. Na každý kousek kuřete dáme plátek másla, pekáč přikryjeme a dáme péct.

  4. Po 40-ti minutách zalijeme trochou vody, je-li šťáva málo slaná, tak dosolíme, pekáš necháme bez přikrytí a dopečeme ještě 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!