Kuře plněné kořenovou zeleninou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kuře
1 velká mrkev - očištěná a nakrájená na drobné kousky
1 velká petržel - očištěná a nakrájená na drobné kousky
2 lžičky mletého muškátového oříšku
2 lžičky práškového česneku
2 lžíce koření kuře s příchutí medu
2 lžíce mleté červené sladké papriky
1 větší cibule - nakrájená nadrobno
máslo
1 láhev černého piva
1 kostka Knorr
1 sklenička vody na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Jedno celé kuře omyjeme a osušíme. Vnitřek vysypeme muškátovým oříškem, vložíme jeden stroužek másla a dutinu nakonec vyplníme mrkví a cibulkou. Oba otvory zavřeme párátky a stehna spojíme nití.

  2. Celé kuře důkladně okořeníme zbylým kořením. Na dno pekáčku dáme 2 tenší stroužky másla, cibuli a vložíme okořeněné kuře.

  3. Do pekáčku rozdrobíme kostku Knorr a vše podlijeme pivem. Přikryjeme alobalem tak, abychom nechali menší otvor, kudy by mohla odcházet pára.

  4. Pečeme při 200°C, za půl hodiny kuře obrátíme a přilijeme dle potřeby vodou, pečeme dále cca další půl hodiny. Sundáme alobal a necháme kuře dojít do zlatova na kůrčičku.

  5. Podáváme s přílohou, použila jsem americké brambory se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!